Finanskrisen gjorde mere for klimaet end den bæredygtige energi
Kilde: 
27 juli 2015

KORT NYT FRA UDLANDET:

USA udledte 11 procent mindre kuldioxid i atmosfæren mellem 2007 og 2013. I flere medier fik et skifte fra kul til naturgas æren, men ifølge ny forskning stod finanskrisen for størstedelen af fortjenesten. Det skriver ScienceMag.org.

Forskerne kiggede på seks forskellige faktorer, inklusiv befolkningstilvækst, skift i forbrugsvaner og ændringer i brugen af fossilt brændstof til elektricitet, i USA i årene 1997 til 2013.

Før 2007 var udledningen af kuldioxid drevet af den økonomiske vækst med 71 procent af stigningen som følge af øget forbrug, hvoraf de resterende procenter hovedsageligt skyldtes befolkningstilvæksten.

Fra 2007 til 2009 faldt udledningen markant, men kun 17 procent skyldtes mindre brug af kul og mere brug af naturgas, samt vind- og solenergi. Det skriver forskerne nu i tidsskriftet Nature Communications.

I stedet skyldtes faldet i udledningen af kuldioxid et lavere forbrug. Fra 2009 til 2013, selv mens økonomien blev bedre, og befolkningen voksede, faldt udledningen en smule takket være høje benzinpriser, som også førte til mindre forbrug.

Forskerne advarer dog om, at udledningen højst sandsynligt stiger igen, når USA’s økonomi kommer rigtigt i gang igen.

Læs også:

Global opvarmning: Hvad er op og ned i debatten om CO2's effekt på klimaet?

Ny teknik laver CO2 om til klimavenligt brændstof

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.
ams

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.