Færre får malaria, HIV og tuberkulose
Kilde: 
24 juli 2014

KORT NYT FRA UDLANDET:

Der er tilsyneladende gode nyheder, når det gælder malaria, tuberkulose og HIV.

Et nyt stort studie har undersøgt antallet af smittetilfælde og dødsfald over hele verden siden 1990, skriver forskning.no.

Og resultatet viser tilsyneladende, at FN’s mål fra år 2000 om at bekæmpe HIV, malaria, tuberkulose og andre smitsomme sygdomme har båret frugt, lyder det fra en norsk forsker.

»Disse tal er virkelig positive, og de viser, at investeringerne og behandlingen virker,« siger forskeren Preben Aavitsland til forskning.no.

Forskerne bag det nye studie mener, at nedgangen i antallet af smittetilfælde med mkalaria, HIV og tuberkulose samlet set har givet verdens befolkning 20 millioner ekstra leveår, skriver forskning.no.

1997 og 2005 var ifølge forskning.no de værste år i HIV/aids’ historie. I 1997 nåede infektionen sit højeste med næsten tre millioner tilfælde, mens 2005 var det blodigste år, hvor op mod to millioner mennesker døde af sygdommen.

Siden 1997 er antallet af nye infektioner ifølge forskning.no faldet med 2,7 procent hvert år, men forskere anslår dog, at der var 1,8 millioner nye infektioner og 1,3 millioner dødsfald i verden sidste år.

Det nye studie er publiceret i tidsskriftet The Lancet.

Læs også:

Sex med en medicineret HIV-smittet er sikrere end at færdes i trafikken

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer

lb

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.