Fædre tager kun den barsel, der er øremærket til dem
30 august 2013

KORT NYT FRA DANMARK:

Hvis man vil have fædre til at være på barsel i længere tid, end de her i dag, skal en større del af barselsorloven øremærkes dem.

Sådan konkluderer forskere fra SFI - Det Nationale Forskningscenter for Velfærd i en rapport til Beskæftigelsesministeriet.

Forskernes undersøgelse viser, at fædrene ganske vist går på barsel, hvis en del af orloven bliver tildelt dem, men at det stadig er mødrene, som tager den forældreorlov, der er til deling.

Konklusionen bygger på en analyse af erfaringerne fra de nordiske lande. Sverige, Norge, Finland og Island har øremærket en længere del af barselsorloven til fædre, mens Danmark skiller sig ud ved kun at have reserveret 14 dage til faren.

Erfaringerne fra de øvrige nordiske lande viser også, at økonomien spiller en rolle.  Hvis der er mulighed for kompensation af den tabte løn, kan det få flere fædre til at gå på barsel, skriver SFI i en pressemeddelelse.

Læs også:

Længere barselsorlov gør ikke børn dygtigere

Forældre er lykkeligere

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.

th

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.