Facebook: Usikre unge er de mest afhængige
Kilde: 
10 maj 2012

Brugen af Facebook er eksploderet de seneste år. Det ses ikke alene i antallet af mennesker som har lavet en brugerprofil, men også i antallet af mennesker, som erkender, at de har et problem med overdrevent brug af den sociale platform, skriver dr.dk.

Det viser en splinterny undersøgelse fra forskere ved Bergen Universitet. Resultaterne er netop blevet offentliggjort i tidsskriftet Psychological Reports, og involverede 423 studerende ved Bergen Universitet.

En af forskerne bag undersøgelsen er doktor i psykologi Cecilie Schou Andreassen. Ifølge hende kan der være forskellige årsager til facebookafhængighed:

»Det forekommer oftere hos yngre personer. Vi har også fundet ud af, at folk som er nervøse og socialt usikre bruger Facebook i højere grad end folk, der ikke er det. Det hænger sandsynligvis sammen med, at de folk som er nervøse og usikre finder det lettere at kommunikere via sociale medier end ansigt til ansigt,« siger hun:

»Vores forskning viser også, at kvinder har større tendens til at udvikle facebookafhængighed end mænd, hvilket sandsynligvis har at gøre med, at Facebook er så socialt,« siger Cecilie Schou Andreassen.

Omvendt er det ifølge forskerne de ambitiøse og velorganiserede mennesker, som har mindre tendens til facebookafhængighed, fordi de ofte bruger den sociale platform som et værktøj til at pleje arbejde og netværk.

Læs også: Usikre mennesker bruger Facebook forkert

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.