Facebook kender dig bedre end dine venner
Kilde: 
13 januar 2015

KORT NYT FRA UDLANDET

Når du ’liker’ et eller andet på Facebook, lærer Facebook dig bedre at kende. Faktisk så godt, at Facebook i en undersøgelse i gennemsnit var 15 procent bedre til at vurdere en persons personlighed end personens venner. Det skriver Sciencemag.org.

Forskere fra University of Cambridge i England har undersøgt i alt 86.220 menneskers svar på en personlighedstest gennem en Facebook-app kaldet myPersonality.  Svarene brugte de sammen med personernes Facebookdata til at lave en model, der kan forudsige personligheder på baggrund af likes.

Forskerne sammenlignede modellens forudsigelser med resultaterne fra 17.622 venner til de personer, som tog myPersonality-testen. Vennerne skulle besvare et spørgeskema med 100 spørgsmål, sådan som de troede deres venner fra myPersonality-testen ville svare.

Forskernes model var ifølge Nature i gennemsnit 15 procent bedre til at forudsige personlighederne end vennerne. Det var kun ægtefæller, der var bedre til at gætte deres partners personlighed.

»I fremtiden kan computere være i stand til at udlede vores psykologiske træk og reagere i overensstemmelse hermed, dette fører til fremkomsten af følelsesmæssigt intelligente og socialt dygtige maskiner,« siger Wu Youyou, der er forsker på University of Cambrigde og står bag studiet, til Independent.co.uk.

Studiet er publiceret i det videnskabelige tidsskrift PNAS. 

Læs også: 

Hvorfor bliver vi afhængige af Facebook?

Facebook er elsket af narcisisster

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.

aml

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.