Et ungt ansigt afspejler et ungt indre
01 april 2015

KORT NYT FRA UDLANDET

Nu kan det lille spejl på væggen der både fortælle dig, hvem den smukkeste og den yngste er. Ifølge et nyt studie, tyder alt nemlig på, at ansigtets aldringsprocess ikke kun afslører hvor ung, du holder dig udadtil, skriver news.sciencemag.org. En person, med et ansigt, der ser yngre ud, end det reelt er, har nemlig også en blodtype, der svarer til en person af yngre dato, viser studiet.

»Ansigtstræk er mere pålidelige alders-biomarkører end blodprofiler og kan bedre afspejle den generelle sundhedstilstand, end den kronologisk alder kan,« skriver forskerne i den videnskabelige artikel bag studiet, som er publiceret på nature.com. 

Studiet bygger på 3D-printede ansigter af i alt 300 personer i alderen 17-77 år. De mange prints er blevet brugt til at finde frem til gennemsnitsudseendet for det menneskelige ansigt i forskellige aldersgrupper.

Herudfra har forskerne bestemt den ydre alder for de mange ansigter, og de, som har afveget med seks år fra personens reelle alder til enten den ene eller anden side, er blevet betragtet som langsomt eller hurtigt aldrende. 

Det viser sig, at de, som er i kategorien for langsomt aldrende ansigter, også har en koncentration af blodproteinet albumin, der er på et højere niveau, end hvad der normalt er alderstilsvarende.

Forskerne mener, at undersøgelsens resultater kan blive brugbare, når sammenhæng mellem alder og sundhed i fremtiden skal undersøges. Dog bygger studiet kun på testpersoner, der stammer fra Kina, og yderligere forskning med andre nationaliteter er derfor nødvendig. 

Læs også:

Så vigtig er næsen for et smukt ansigt

Sådan ser den ideelle kvindes ansigt ud

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.

sbv
 

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.