Et par øl om dagen kan beskytte mod hjerte-kar-sygdomme
12 maj 2016

KORT NYT FRA UDLANDET:

Sommervarmen er for alvor kommet til Danmark, og du kan roligt nyde det gode vejr med en kold fadøl. For at være helt præcis kan du med god samvittighed drikke 0,8 liter øl om dagen, hvilket svarer til halvanden fadøl eller 2,5 dåseøl.

Et nyt italiensk studie viser nemlig, at det kan reducere risikoen for hjerte-kar-sygdomme med 25 procent at drikke omkring 80 centiliter øl om dagen. Det skriver independent.co.uk.

Studiet er publiceret i tidsskriftet Nutrition, Metabolism & Cardiovascular Diseases.

Forskerne konkluderede, at alkoholindholdet i øl kan hæve niveauet af ’god’ kolesterol og derved reducere risikoen for hjerte-kar-sygdomme.

De påpeger dog, at overdrevet alkoholindtag skader organerne og er et stort problem både for samfundets samlede sundhedsniveau og for sociale forhold.

»Hvis man ikke er i højrisiko-zonen for at få alkohol-relateret kræft eller alkoholafhængighed, er der ingen grund til at afskrække raske voksne, der allerede er moderate øl-drikkere, fra at fortsætte,« skriver de italienske forskere i studiet.

Studiet viser også, at moderat indtagelse af øl resulterer i det samme beskyttelsesniveau mod hjerte-kar-sygdomme som vin, men et højere beskyttelsesniveau end spiritus.

Annie Britton, der er lektor i epidemiologi på University College London, påpeger, at man skal passe på med at drage alt for store konklusioner på baggrund af det italienske studie.

»Når man sammenligner sundhedsniveauet hos moderate øldrikkere med sundheden hos afholdere, kan resultatet afspejle andre forskelle mellem disse grupper – specielt når tidligere alkoholikere er inkluderet i afholder-gruppen,« siger hun til independent.co.uk.

»Den beskyttende effekt mod hjerte-kar-sygdomme som tilskrives alkohol, herunder øl, kan derfor være overvurderet,« fortsætter hun. 

Læs også:

Hold dig sund: Drik tre glas øl om dagen

Humlet øl er godt for knoglerne

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.

pmd 

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.