Et æble om dagen holder ikke lægen fra døren
Kilde: 
31 marts 2015

KORT NYT FRA UDLANDET:

Hvis du går og tror, at et æble om dagen er en effektiv måde at undgå lægebesøg, så kan du godt tro om igen, skriver Associated Press.

Forskere fra blandt andet University of Michigan antyder med et nyt studie i JAMA Internal Medicine, at det på trods af mundheldet ikke holder lægen fra døren at spise et æble om dagen. 

Man kunne dog godt blive snydt af forskernes resultater, for det nye studie viser faktisk tilsyneladende, at æblespiserne går mindre til lægen. 

Denne effekt forsvinder bare, når man tager faktorer som vægt, race og uddannelse, med i overvejelse, forklarer forskerne i studiet.

Forskerne er i det hele taget tilbageholdende med at konludere alt for skarpt på deres resultater. Studiet stiller spørgsmålstegn ved, snarere end afkræfter, den gamle talemåde, mener professor og hovedforfatter Matthew Davis fra University of Michigan:

»For virkelig at modbevise det, skulle du bruge et anderledes designet studie,« siger Matthev Davis til Associated Press.

Til gengæld er der stadig en lille statistisk sammenhæng imellem at spise æbler og at undgå receptpligtig medicin, fortæller forskerne, der dog ikke har en forklaring på, hvordan denne sammenhæng er opstået. Studiet har heller ikke set på forbruget af håndkøbsmedicin eller alternativ medicin.

Forskerne brugte tal fra spørgeskemaer fra 8399 mennesker, der alle var over 18 år. Af disse mennesker identificerede forskerne 753 'æblespisere', der typisk spiste mindst ét lille æble om dagen og sammenlignede dem med 7646 mennesker, der ikke spiste æbler. 

Læs også:

Sådan finder du det helt rigtige danske æble

Bliver det regn når svalerne flyver lavt?

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.

on

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.