Endelig: Super-sund snack smager af bacon
Kilde: 
17 juli 2015

KORT NYT FRA UDLANDET:

Forskeren Chris Langdon fra Oregon State University i USA var slet ikke på udkig efter den næste store hipster-snack, da han begyndte at gro en speciel stamme af tang for 15 år siden. Men det har han måske fundet. Det skriver CBS News.

Søl er en rød tang, som vokser langs Stillehavets og Atlanterhavets kyster. Den er fyldt med mineraler, vitaminer og antioxidanter - og så indeholder den 16 procent protein.

»Mit oprindelige mål var at finde en supereffektiv føde til øresneglen, fordi den er en delikatesse, specielt i Asien,« siger Langdon i en pressemeddelelse. Øresneglen er et sneglelignende bløddyr, som er populært på asiatiske restauranter.

Men da Langdon selv smagte på tangen, viste den sig at være usædvanligt smagfuld. I hvert fald hans egen version af den.

»I Europa har man brugt den traditionelle søl som pulver i smoothies eller som flager på mad, men den bliver ikke rigtig brugt i frisk form. Når man steger den, som jeg selv gjorde, så smager den af bacon - og det er en temmelig stærk baconsmag,« siger Chris Langdon til CBS News.

Chris Langdon har nu taget patent på sin stamme af den røde tang, og han arbejder på at få den i produktion som fødevare.

»Teoretisk set kunne man skabe en industri her i det østlige Oregon næsten lige så nemt, som du kunne ved kysten. Det eneste det kræver er en beskeden mængde havvand og noget solskin,« siger han til CBS News.

Læs også:

Børn kan bestikkes til at spise sundt

Usunde snacks øger risiko for tarmkræft

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.

ams

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.