Endelig skete det: Kvinde vinder højeste matematik-medalje
Kilde: 
13 august 2014

KORT NYT FRA UDLANDET:

Den internationale matematik-union (IMU) har netop afsløret vinderne af årets Fields-medaljer, som anses for at være den højeste ære inden for matematik.

Og blandt årets fire vindere er den iranske matematiker Maryam Mirzakhani, som er den første kvinde, der er blevet tildelt Fields-medaljen, siden prisen blev oprettet i 1936, skriver Nature News.

Maryam Mirzakhani, som forsker ved det amerikanske Stanford University, vandt medaljen for hendes arbejde med »dynamikken og geometrien på Riemann-flader og deres modulirum.«

De tre øvrige matematikere, som blev tildelt Fields-medaljen var ifølge Nature News:

  • Artur Avila fra Institut de mathématiques de Jussieu i Paris. Hans »store bidrag til dynamiske systemers teori har ændret feltet,« lyder det.
  • Manjul Bhargava fra det amerikanske Princeton University. Han har »udviklet nye, effektive metoder inden for tallenes geometri.«
  • Martin Hairer fra det britiske University of Warwick, som »har lavet fremragende bidrag til teorien om stokastiske partielle differentialligninger.«

Fields-medaljerne bliver uddelt hver fjerde år til forskere, som er 40 år eller yngre.

Læs også:

Her er verdens bedste matematikere

Forskningsformidling: »Man må gerne peppe op på bekostning af nøjagtighed«

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.

lb

 

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.