Elever skal spille sig til viden om bandeord
15 maj 2014

KORT NYT FRA DANMARK:
Nu kan børn lære mere om bandeord og sjusk i talesproget i et nyt spil, som sprogforskere fra Københavns Universitet har udviklet.

Det skriver Københavns Universitet i en pressemeddelelse.

Spillet hedder SNAK, og det er beregnet til undervisning i gymnasiet og i Folkeskolen. Spillet sætter ikke bare fokus på bandeord og sprogsjusk men også sammentrækninger og holdninger til andres sprog og sociale medier.

»Vi vil gerne være med til at rykke ved den opfattelse, at talesproget bare er en dårlig variant af skriftsproget. Talesproget er nemlig fuldstændig velfungerende på sine egne præmisser – vi kommunikerer uden problemer med hinanden hver dag, når vi taler. Vi skal bare vænne os til, at talesproget også skal beskrives på sine egne præmisser, ikke som et lidt ”forkert” skriftsprog,« fortæller lektor og sprogforsker Marie Maegaard fra Sprogforandringscentret ved Københavns Universitet.

Sammen med kolleger fra forskningscentret og spiludvikleren Serious Games har Marie Maegaard været med til at udvikle onlinespillet SNAK og det undervisningsmateriale, som følger med det

Læs også:

Kan du have dit eget private sprog?

Børns sprog afslører, hvilke job de får som voksne

Ny sprogtest skal undersøge forståelsen af ’dårligt sprog’

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.
ibp

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.