Elektrochok-behandlinger er effektive mod svær depression
Kilde: 
10 juni 2013

Patienter med svære depressioner har en større chance for at blive raske, hvis de ikke blot modtager antidepressiv medicin men også gentagende elektrochok-behandlinger, skriver Forskning.no. Det viser et nyt studie fra Ørebro Universitet. Undersøgelsen er baseret på oplysninger fra otte forskellige sygehuse tilbage til 2008, hvor patienter har fået elektrochok-behandling.

»Vores forskning viser, at serier af ECT-behandling (elektrochok, red.) har en overraskende god effekt. Resultatet var, at gennemsnitligt 80 procent af deltagerne i undersøgelsen oplevede, at behandlingen virkede godt og de fik det bedre,« siger psykiater Axel Nordenskjøld, som står bag studiet. Psykiateren fortsætter:

»Det gjaldt specielt patienter med alvorlig depression. Tilmed viste det sig, at serier af ECT-behandling også forhindrede tilbagefald hos patienterne.«

Enkle elektrochok-behandlinger havde også umiddelbart en positiv effekt. Men uden gentagende behandlinger var risikoen for tilbagefald meget stor. 

61 procent af patienterne fik tilbagefald efter kun en elektrochok-behandling, mens det kun gjaldt 32 procent af de patienter, som fik gentagende behandlinger.

Læs også: Op mod 30.000 danskere tager antidepressiv medicin, de ikke har brug for

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.