Elbiler kan køre længere på en opladning om sommeren
Kilde: 
19 marts 2014

KORT NYT DANMARK

Forskere fra Aalborg Universitet har undersøgt elbilers fart, forbrug og kørselsmønstre og sammenlignet med konventionelle brændstofbiler. Det har de gjort ud fra 134 millioner målinger af GPS og kørecomputere. Det skriver Aalborg Universitet på deres hjemmeside. Undersøgelsen viser, at elbiler halser bagefter de konventionelle biler på motorvejene - de kører ca. 10-15 km/t langsommere uanset årstid. Til gengæld er elbilernes rækkevidde årstidsbestemt. 

»Når vi vurderer køretøjernes rækkevidde, så kører elbilerne som tommelfingerregel 120 kilometer på en opladning om sommeren men kun 80 kilometer i de kolde måneder om vinteren. Det er en tredjedel til forskel – så det er markant,« siger Kristian Torp Lektor ved Aalborg Universitet ved Institut for Datalogi.

Læs også:

Verdens mindste elbil skabt af forskere

Elbil sætter ny verdensrekord

Udfordringer holder i kø for fremtidens superbatteri

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer

aa


 

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.