Eksportvirksomheder med godt netværk øger salget
19 december 2011

Eksportvirksomheder, der er medlem af et branchenetværk, kan øge salget med godt 80 procent over fire år. Det er resultatet fra en ny ph.d.-afhandling fra Aarhus Universitet, Business and Social Sciences, skriver Aarhus Universitet.

»Der er helt klart en handelsfremmende effekt ved at deltage i et branchenetværk. Især fordi det gør det nemmere for nye virksomheder at markedsføre deres produkter på udenlanske markeder,« fortæller ph.d. Sanne Hiller fra Aarhus Universitet, Business and Social Sciences.

Hun har i sin afhandling arbejdet med, hvordan forskellige typer af netværk kan være med til at fjerne handelsbarrierer, og studiet viser, at et godt branchenetværk hjælper til øget videndeling, som blandt andet fører til øget eksportsalg.

»Det er opsigtsvækkende resultater, når man tænker på, at Danmark er et lille land, hvor man i forvejen er meget aktive i forbindelse med handel,« siger Sanne Hiller.

Læs også: Udenlandsk arbejdskraft styrker dansk eksport

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.