Eksem øger børns risiko for madallergi
Kilde: 
19 juli 2013

Får dit barn eksem, kan det have større risiko for at udvikle madallergi senere i livet, fordi eksemen forstyrrer deres immunsystem. Det skriver The Telegraph

Et nyt studie har vist, at eksem nedbryder den naturlige barriere i huden og udsætter de unge immunsystemer for allergener fra mad såsom peanuts og komælk.

Forskere fra Kings College London opdagede, at børn med eksem har seks gange så stor sandsynlighed for at være følsomme over for seks madtyper, der typisk forårsager allergier.

Jo værre hudtilstand - forårsaget af eksemen som giver udslæt og revnet hud - des følsommere var børnene over for maden.

Forskerne tror, at eksemen skader en naturlig barriere skabt af huden, og dermed bliver immunsystemet under huden udsat for madpartikler, som den normalt ikke ville møde. Det får immunsystemet til at se madpartiklerne som en trussel og det reagerer ved at forårsage en inflammation. For folk med særligt svær allergi kan reaktionen give hævelser og endda føre til chok.

Omkring hvert femte barn lider af eksem, og en ud af tolv har madallergi.

Resultaterne er netop publiceret i tidsskriftet Journal of Investigative Dermatology. 

LÆS OGSÅ på Videnskab.dk:

Madallergi kan måske opstå via huden

Forskere finder generne, der er ansvarlige for allergi

Dit eksem kan være arveligt

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.