Ebolavirus muterer langsommere, end vi troede
Kilde: 
30 marts 2015

KORT NYT FRA UDLANDET:

Siden ebola begyndte at hærge Vestafrika for omkring halvandet år siden, er mere end 10.000 mennesker døde. Tidligere i år gav analyser af det nådesløse virus nogle skræmmende resultater: Det så ud som om, ebolaviruset muterede mere agressivt end normalt, og derfor var blevet mere smitsomt. Men det kan et forskerhold af virologer nu afkræfte, skriver Forskning.no. Virusset udvikler sig heldigvis ikke hurtigere end ved tidligere udbrud af ebola.

Forskerholdet har analyseret virusset fra to separate ebolaudbrud, der med ti måneders mellemrum hærgede i den vestafrikanske land Mali. Og her kunne de se, at virusset ikke har muteret hurtigere end ved tidligere epidemier.

"Viruset er ikke blevet mere dødeligt eller smitsomt," fastslår virolog ph.d. David Safronetz fra National Institute of Allergy and Infectious Diseases i USA til New York Times, ifølge Forskning.no.

Kritikere har dog påpeget, at det ikke er tilstrækkeligt kun at kigge på, hvor hurtigt ebola muterer. De argumenterer for, at det er mindst lige så afgørende at undersøge, hvordan ebola muterer. Og om den eventuelt kan udvikle sig til en endnu farligere udgave end den, vi har set indtil nu. Derfor holder forskerverdenen da også stadig skarpt øje med ebola i Vestafrika.

Studiet er udgivet i det videnskabelige tidsskrift Science.

Læs også:

Seks trusler kan få ebola til at blusse op igen

Danske forskere: Så simpelt kan ebola-patienter reddes

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.

il

 

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.