DTU-studerende overfører 12,5 gigabyte i sekundet - trådløst
Kilde: 
13 juni 2012

Hvis man gerne vil tøffe rundt i sit hjem med sin computer og downloade og overføre filer, kan det trådløse netværk klare opgaven, men overførslerne er betydeligt langsommere, end hvis man sad med netværkskablet i computeren. Nu er den internationale forskergruppe fra DTU Fotonik, The Metro-Access and Short Range Systems Group, så kommet med et trådløst bud på en løsning af dilemmaet.

Det lykkedes gruppen af forskere og studerende fra DTU Fotonik at sende 100 gigabit data eller 12,5 gigabyte – hvad der svarer til to en halv dvd’er - trådløst over en afstand på 1,2 meter på ét sekund. Det skriver DTU i en pressemeddelelse.

Forskergruppens mål er at lave det, de kalder et usynligt fibernetværk. 

100 gigabit data på ét sekund over 1,2 meter er cirka 170 gange så mange data, som de allerbedste trådløse netværk kan klare i dag. 

DTU-holdets løsning er baseret på optisk opkonvertering ved hjælp af laser. På den måde undgår man at sende på de overfyldte frekvenser, men man kan i stedet sende sit trådløse signal på det såkaldte W-bånd, hvor båndbredden er meget højere.

Læs også: Danskere sætter rekord i dataoverførsel

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.