DTU-forskere skal udvikle bæredygtige brændstoffer og kemikalier
Kilde: 
26 februar 2016

KORT NYT FRA DANSKE UNIVERSITETER:

Global opvarmning, CO2-udledning og bæredygtig energi er blevet buzzwords, som politikere på tværs af kontinenter er enige om, at vi er nødt til at tage stilling til. Lige nu og her. 

Men for at omstille klodens forbrug af fossile brændstoffer er det nødvendigt at udvikle nye teknologier, der kan sikre, at vi både har adgang til elektricitet, brændstof og nødvendige kemikalier den dag, vi ikke længere kan anvende fossile ressourcer.

Det bliver hovedopgaven for et nyt forskningscenter på DTU, skriver universitetet i en pressemeddelselse

VILLUM FONDEN støtter med en stor bevilling på 150 millioner kroner til etableringen af forskningscenteret, som skal forske i katalysatorer og udvikle nye teknologier, der kan erstatte fossile ressourcer og kemikalieproduktion med bæredygtige løsninger.  

»Vi står over for talrige og meget komplekse teknologiske udfordringer, og vi kan ikke løse disse alene. Men vi kan give et værdifuldt bidrag og være med til at bane vejen til et samfund, hvor velstand og vækst ikke er baseret på udvinding af fossile ressourcer, som går ud over klima, miljø og biodiversitet,« siger professor på DTU Ib Chorkendorff i pressemeddelelsen.

Ib Chorkendorff skal lede det nye forskningscenter på DTU, og han samler et team af topforskere fra blandt andet Stanford University, Københavns Universitet og Syddansk Universitet.

Læs også: 

Danmark drukner i havet, hvis vi bruger al fossilt brændstof

Vi skal lave kemikalier - ikke bio-brændstof

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.

lsd

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.