Drømmer du om mord? Så er du aggressiv, indikerer ny forskning
Kilde: 
27 november 2014

KORT NYT FRA UDLANDET:

En ny kontroversiel undersøgelse tyder på, at folk, der drømmer om mord, er mere aggressive i de vågne timer.

Det skriver LiveScience. 

I undersøgelsen er forskerne nået frem til, at folk, der drømmer om at dræbe andre, har tendens til at være fjendtlige og indadvendte og ofte ikke kommer godt ud af det sammen med andre.

Forskerne har ifølge LiveScience spurgt 443 universitetsstuderende i Tyskland, hvad slags drømme de havde og samtidig undersøgt deres karaktertræk. Omkring 19 procent af de studerende sagde, at de havde drømme om at dræbe mennesker.

En af forskerne bag undersøgelsen, tyske Michael Schredl, siger til LiveScience, at drømme ofte er en uddybning af, hvad der sker i løbet af det vågne liv – så hvis du dræber i dine drømme »er du lidt mere aggressiv i dit vågne liv,« siger Schredl.

Men andre eksperter bestrider resultaterne af undersøgelsen og påpeger, at spørgeskemaer af den type, som er anvendt i undersøgelsen, har tendens til at afspejle, hvad folk tror de drømmer om, når de er vågne.

»Vågne spørgeskemaer har intet at gøre med, hvad folk rent faktisk drømmer om,« siger professor emeritus G. William Domhoff fra University of California til LiveScience.

Undersøgelsen er publiceret i tidsskriftet Dreamning.

Læs også:

Derfor husker nogle mennesker oftere deres drømme

Hvad er mareridt, og hvorfor får vi dem?

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.

lb

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.