Drenge uden empati opfatter frygtsomme ansigter langsommere
25 maj 2011

Forskere har hidtil ment, at psykopatiske træk kunne hænge delvist sammen med en manglende evne til at læse frygtsomme ansigtsudtryk, og man har spekuleret i, hvorvidt man kunne lære folk empati ved at træne dem i at læse ansigtsudtryk, skriver Scientific American.

Men den sidste antagelse viser sig ikke at kunne holde vand. En ny undersøgelse som er udkommet i Psychological Science antyder, at det er spild af tid at træne psykopater i at læse ansigtsudtryk.

88 drenge fik vist billeder af ansigtsudtryk eller blot en ansigtsform i et højt tempo. Drengene bestod af børn, som led af en mangel på empati og af sunde børn. De sunde børn registrerede et frygtsomt ansigt hurtigt, mens børnene med mangel på empati viste, at jo sværere man havde ved at føle empati des sværere var det også at opfange ansigtsudtrykket.

Billederne blev vist i så hurtigt et tempo, at forskerne kunne konkludere, at registreringen af ansigtsudtryk foregår på det underbevidste plan. Derfor er ignorancen overfor ansigtsudtryk iboende i personer med psykopatiske træk.

 

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.