Dommedag udskydes af ny forskning
Kilde: 
23 januar 2014

KORT NYT FRA UDLANDET:

Bare rolig, Jorden forsvinder højst sandsynligt ikke i morgen. Eller dagen efter. Faktisk kan Jorden ifølge ny forskning overleve væsentligt længere, end forskerne tidligere troede. Det skriver Sciencemag.org.

To nye forskningsmodeller viser at Solen ikke fordamper Jordens vand før om mindst en milliard til halvanden milliard år ude i fremtiden. Det er hundrede af millioner år senere, en den tidligere model viste.

Solen bliver meget langsomt lysere og varmere med tiden. Mens den gør det, fordamper vandet ligeså stille fra jordens overflade og ud i atmosfæren. En dag vil det betyde, at der ikke er mere vandt tilbage på jorden. Men forskerne er uenige om, hvornår det sker.

Ifølge et tidligere studie er en stigning på bare seks procent mere sollys i stand til at skabe en dræbende drivhuseffekt, der fordamper alt vand på jorden. Da Solen i øjebliket stiger med cirka 1 procent mere sollys for hver 100 millioner år, vil det altså betyde at dommedag rammer omkring 600 til 700 millioner år fra nu.

Men ifølge et nyere studie fra University of Colorado i USA, der også tager højde for Jordens skyer, samt forskellige klimatiske forhold, viser noget andet. Ifølge det amerikanske studie har vi i hvert fald 1 milliard år tilbage på kloden.

Læs også:

Mayakalenderen er blevet finjusteret (men den siger stadig intet om dommedag!)

Trekløver af vulkanudbrud forårsagede massedød

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.

ams
 

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.