Dine gener kan bestemme, hvornår du mister din mødom
20 april 2016

KORT NYT FRA UDLANDET

Vi bestemmer selv, hvornår vi vil have taget vores mødom – eller gør vi? Ifølge forskere fra Cambridge University ser det ud til, at vores gener har noget at skulle have sagt i denne sag. Det skriver Independent.co.uk.

I et studie med 125.667 deltagere har forskerne identificeret gener, der kan have en effekt på, hvornår vi går i puberteten, får det første barn, og hvornår vi altså mister vores mødom.

Forskerne har til deres studie analyseret generne fra 59.357 mænd og 66.310 kvinder i alderen 40 – 69 år. Her fandt forskerne ifølge Independent.co.uk 38 genvarianter, der kunne linkes til alderen for den første tur på lagnerne.

Ifølge forskerne er det ikke så meget enkelte gener, der påvirker denne beslutning, men mere nogle genetiske træk – som eksempelvis at være impulsiv eller tage chancer.

Hvis man har en adfærd, hvor man i højere grad tager chancer, vil man ifølge forskerne have en lavere alder ved det første samleje. 

»Alderen for ens første samleje er ikke kun styret af sociale faktorer, men også af vores gener,« siger John Perry, der er hovedforfatter på det nye studie og forsker hos Cambridge University, til Independent.co.uk.

Forskernes studie er publiceret i det videnskabelige tidsskrift Nature Genetics.

Læs også:

Hvorfor har piger en jomfruhinde?

Prisen på en mødom

Forskere: 'Englefisse' er ikke farligt

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.

aml

 

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.