Din smartphone ændrer på din hjerne
Kilde: 
29 december 2014

KORT NYT FRA UDLANDET:

Hvis du er flittig bruger af din smartphone, så opfører din hjerne sig anderledes over for stimulation af dine fingre. Det konkluderer forskere fra Zürich Universitet ifølge forskning.no.

Forskerne sammenlignede hjerneaktiviteten på 26 smartphonebrugere med 11 forsøgspersoner, der ikke brugte smartphones. Ved hjælp af EEG-scanninger kunne forskerne se, at smartphonebrugerne udviste højere hjerneaktivitet, når de blev stimuleret på fingrene. Resultatet er publiceret i tidsskriftet Current Biology.

»Jeg blev virkeligt overrasket over omfanget af ændringerne, der blev introduceret ved smartphonebrug,« siger medforfatter til studiet Dr. Arko Ghosh fra Zürich Universitet i en pressemeddelelse.

Sammen med sine kolleger udnyttede han, at smartphones i forvejen lagrer information om, hvor meget de bliver brugt. På den måde kunne forskerne også se, at der var en direkte sammenhæng imellem intensiteten af smartphonebrugen og mængden af hjerneaktivitet, forsøgspersonerne udviste, når de blev stimuleret på fingrene.

Læs også:

Spændende teori: Din smartphone er en del af din bevidsthed

Smartphones slører grænsen mellem arbejde og fritid

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.


on

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.