Din maling kan give dig allergi
Kilde: 
24 august 2012

Du kender det sikkert allerede: Væggene derhjemme trænger til en tur med en pensel og en gang hvid maling, så du suser ned i den nærmeste farvehandel og indkøber 10 liter maling, helst vandbaseret.

Men nu viser en ny undersøgelse ifølge dr.dk, at du kan redde dig røde plamager i ansigt, på arme og hænder, knopper og blærer i ansigtet, alene fordi du har været i et rum malet med vandbaseret maling, skriver foreningen Astma-Allergi Danmark.

Rigtigt mange af disse malinger er nemlig konserveret med det stærkt allergifremkaldende stof methylisothiazolinone (MI ), som afdamper til luften, og kan give dig allergi, skriver foreningen videre i stort tema om maling og allergi.

Hos Videncenter for Allergi har men set en tredobling i antallet af patienter med allergi over for MI på blot to år.

At afdampning af allergifremkaldende stoffer kan give kontaktallergi er en problemstilling, man tidligere kun har set i få tilfælde.

»Siden man begyndte at bruge konserveringsmidlet MI i bl.a. maling tilbage i 2000, ser vi pludselig, at folk udvikler allergi uden at have direkte hudkontakt med malingen. Dvs. at den allergiske reaktion over for MI sker via luften, og det er dybt overraskende og dybt bekymrende,« siger Ewa Daniél, der er toksikolog og fagligt ansvarlig for Astma-Allergi Danmarks deklarationsordning Den Blå Krans til bladet.

Læs også på Videnskab.dk:

Bakterietransplantationer skal forhindre astma og allergi

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.