Din mad skal smage af livskvalitet
Kilde: 
12 maj 2014

KORT NYT FRA DANMARK:

Et nyt, stort forskningsprojekt vil åbne danskernes øjne for smagens betydning for livskvalitet og sundhedsfremme.

Det fireårige forsknings- og formidlingsprojekt har netop fået 38 millioner kroner af Nordea-fonden, skriver University College Lillbælt i en pressemeddelelse.

»Smagen overses ofte som en parameter i livskvalitet og sundhed. Og det er en skam, for smag er en central drivkraft for livsglæde, socialt samvær og dannelse. Smagen er med andre ord en nøgle til gode liv,« siger Henrik Lehmann Andersen, direktør i Nordea-fonden i pressemeddelelsen.

Det nye projekt, som har fået navnet SmagForLivet, vil ifølge pressemeddelelsen gå »utraditionelt til værks for at udforske, udfordre og værdsætte smagen i det daglige måltid.«

Et såkaldt GastroLab på Syddansk Universitet med avanceret teknologi vil blandt andet gøre det muligt for kokke, undervisere og andre at beskæftige sig med mad og smag set fra en kemisk eller fysisk vinkel.

SmagForLivet skal ledes af professor ved Syddansk Universitet Ole G. Mouritsen, og du kan læse mere om projektet her.

Læs også:

Derfor smager tilberedt mad så godt

Kemi-kok: Pulverbøffer kan udrydde madspild

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.

lb

 

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.