Diabetes-patienter er billigere med kost og motion
Kilde: 
25 august 2014

KORT NYT FRA UDLANDET:

Med den rette kost og motion er der penge at spare, når det gælder diabetespatienter, skriver Medpage Today.

I en ny undersøgelse blev overvægtige patienter med type 2-diabetes (populært kaldet gammelmandssukkersyge) tildelt mål for kost og motion, og det betød ifølge Medpage Today, at de fik reduceret deres udgifter til sundhedsvæsenet med et gennemsnit på mere end 500 dollars om året.

Over en periode på 10 år var deres omkostninger syv procent mindre end de diabetespatienter, der alene fik uddannelse og støtte til deres sygdom.
»Den vigtigste lære at tage med fra undersøgelsen er, at hvis du er overvægtig eller fed og har diabetes og er i stand til at tabe dig, kan du putte penge tilbage i lommen,« siger Mark Espeland, ph.d., professor i biostatistik ved Wake Forest School of Medicine, til MedPage Today.

I forsøget har forskerne undersøgt 5.121 diabetespatienter i alderen 45 til 76. En del af patienterne blev tildelt mål for kalorieindtag, fedt i kosten og mål for fysisk aktivitet i løbet af 10 år. Det førte ifølge Medpage Today til en reduktion i antallet af indlæggelser på 11 procent, 15 procent færre hospitalsdage og 6 procent færre lægemidler sammenlignet med deltagere, som kun var inviteret til tre sessioner af diabetesstøtte og uddannelse om året.

Ifølge Medpage Today kunne fordelene ved mål for kost og motion dog ikke observeres blandt personer, som tidligere havde haft hjertekarsygdom.

Læs også:

Kan type 2-diabetes kureres med kostændringer?

Tynde og sunde kan også få type 2-diabetes

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.

lb

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.