Derfor glemmer vi navne
05 august 2011

»Heeej!!«

Personen, som kommer smilende imod dig, ser bekendt ud. Snart er vedkommende i fuld gang med at spørge ind til dig og familien, mens din hjerne arbejder for fulde gardiner med at komme i tanker om, hvad vedkommende hedder!

Er det en situation, du kan genkende? I så fald er du helt normal, viser ny forskning af neuroforskere på University of Bristol i en artikel, som er blevet offentliggjort i Journal of Neuroscience. Det skriver Sciencedaily.com

Forskerne har undersøgt, hvorfor vi nemmere kan genkende ansigter, hvis vi har et ekstra fingerpeg om, hvor eller hvornår vi mødte dem første gang.

Hjernens regioner samarbejder

Det har været kendt i nogen tid, at der er tre bestemte regioner i hjernen, som lader til at spille ind, når vi skal huske et bestemt objekt som for eksempel et ansigt.

Den nye undersøgelse er dog den første til at vise, at disse områder er nødt til at arbejde sammen i et kredsløb, når vi skal huske noget – og at en frakobling af kredsløbet kan gøre os ude af stand til at stykke flere informationer sammen, eksempelvis et ansigt og et navn.

Den nye viden har betydning for forståelsen af ​​hukommelsen og kan hjælpe i  behandlingen af sygdomme som Alzheimers.

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.