Danskerne siger nej tak til mad tilsat D-vitamin
Kilde: 
13 oktober 2015

KORT NYT FRA DANMARK

Vi lever i et land, hvor der halvdelen af året er mørkt, gråt og koldt. Manglen på solstråler resulterer i, at kroppen hungrer efter D-vitamin. Men selvom manglen på D-vitamin både kan føre til depression og stress, vil langt de fleste ikke putte madvarer i indkøbskurven, som er berigede, viser ny spørgeskemaundersøgelse. 

Danskerne har det fint med, at muligheden for at købe disse varer er der. De ønsker bare ikke at benytte sig af den, skriver Aarhus Universitet i en pressemeddelelse.

»Det er nemt at sige, at man accepterer et produkt, men det er noget helt andet at købe det. Danskerne er generelt skeptiske over for berigede fødevarer, og det skyldes primært, at et fødevareprodukt, der er beriget, er et mindre naturligt produkt. Når det så samtidig har til formål at påvirke ens helbred, vækker det skepsis,« siger George Tsalis i pressemeddelelsen. Han er videnskabelig assistent ved Institut for Virksomhedsledelse på Aarhus Universitet og en af forfatterne til undersøgelsen.

I alt er 1263 personer blevet spurgt ind til deres holdning til D-vitamin-berigede madvarer. 

Danskernes holdning ærgrer forskerne, som forklarer, at patienter med underskud af D-vitamin hvert år koster samfundet mange penge. Særligt ældre borgere og personer, som stort set ikke opholder sig i solen, er udsatte grupper.

George Tsalis ønsker, at en øget kommunikationsindsats skal gøre opmærksom på vigtigheden af at få sin dosis af D-vitamin. 

»Når det gælder public policy, er kommunikation den eneste løsning. Kun ved at fremhæve gavnligheden af D-vitamin, og konsekvensen ved mangel, kan man ændre holdninger og adfærd,« siger han i pressemeddelelsen.

Undersøgelsen er udgivet som en DCA-rapport med titlen: Undersøgelse af forbrugernes holdning til produkter, der er tilsat D-vitamin af sundhedsmæssige årsager.

Læs også:

Mælk og brød med D-vitamin virker

D-vitamin påvirker dine muskler

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.

sbv
 

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.