Danskere har tætte søskendebånd
27 juli 2012

 

Danske søskende holder sammen. En ud af tre bor i umiddelbar nærhed af deres søskende. Yderligere godt en tredjedel bor i samme landsdel. Den fysiske nærhed gør, at søskende ser hinanden rigtig meget. En fjerdedel af de voksne danskere ser deres søskende én eller flere gange om måneden. Det skriver Kristeligt Dagblad.

Svarene fremgår af en undersøgelse om danskernes søskendeforhold, som YouGov har lavet for Kristeligt Dagblad blandt 1438 danskere over 18 år.

Kvinder ser deres søskende mere end mænd, og danskere under 50 år ser oftere deres søskende end dem, der er over 50 år. At danskerne så klart vælger en hverdag med tid til søskendeliv, er ifølge forskere et udtryk for, at gode søskendeforhold er en helle i en udfordrende verden.

»Vi har adgang til hele verden takket været internettet og globaliseringen, men i virkeligheden er vi ret lokale og søger relationer, hvor vi forventer at møde en betingelsesløs kærlighed som i søskendeforholdet,« siger professor Ning de Coninck-Smith, som forsker i barndommens historie ved Institut for uddannelse og pædagogik ved Aarhus Universitet.

Læs også: Når søskende parrer sig

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.