Danske forskere skal undersøge effekten af intensiv træning
02 marts 2012

Kortvarig træning med høj intensitet tre gange om ugen – det er en opskrift, som nu skal underkastes grundige studier, blandt andet af danske forskere fra Københavns Universitet.

EU har bevilget i alt 45 millioner kroner til det 4-årige, internationale forskningsprojekt. 240 frivillige forsøgspersoner i fem lande skal svede til ære for videnskaben, heraf skal 60 personer testes på Københavns Universitet.

Studiet skal laves, fordi forskere ved, at fysisk træning – udført som udholdenheds- eller styrketræning – øger insulinfølsomheden både hos raske og hos type 2-diabetikere. Men befolkningen er i tidsnød.

»Tid er altid en faktor, når folk skal forklare, hvorfor de ikke får dyrket motion. Hvis vi kan vise, at det nye træningsprogram er lige så – eller måske endda mere – effektivt end traditionelle træningsprogrammer og statslige motionsråd, vil befolkningen få bedre tid til at forbedre formen og undgå livsstilssygdomme som fx type 2-diabetes,« siger lektor Jørn Wulff Helge fra Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet.

Læs også: Halvér din træning og kom i bedre form

 

 

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.