Danske forskere skal afhjælpe oversvømmelser og tørke i Afrika
Kilde: 
22 juli 2014

KORT NYT FRA DANSKE UNIVERSITETER:

Oversvømmelser, manglende vand og manglende kloaksystemer fører til store problemer i afrikanske millionbyer som Addis Ababa i Etiopien og Dar es-Salaam i Tanzania.

Men nu skal danske forskere i samarbejde med forskere fra Etiopien og Tanzania undersøge, om det er muligt at indføre et alternativ til kloakker.

Det skriver Københavns Universitet i en pressemeddelelse.

»Afrikanske storbyer står over for de samme udfordringer, som vi gør, med hensyn til at håndtere store mængder regn på kort tid. Det fører til voldsomme oversvømmelser langs floderne, hvor der bor udsatte familier,« siger Antje Backhaus fra Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning i pressemeddelelsen fra Københavns Universitet.

»Omvendt mangler byerne også stabil drikkevandsforsyning, og i lange tørkeperioder går det værst ud over de fattige familier, der ikke har råd til at købe rent vand fra vandlastbiler, der kører gennem byerne. Vi ser derfor et akut behov for løsninger,« tilføjer hun.

Ifølge pressemeddelelsen fra Københavns Universitet arbejder forskerne på at indføre løsninger, som allerede er i brug flere steder i Danmark.

Her bliver vandet udnyttet og tilbageholdt lokalt i stedet for at blive ledt hurtigt væk, da det ifølge forskerne leder til oversvømmelser.

»Vi undersøger nu, om disse løsninger kan videreudvikles og gøre en forskel i de afrikanske storbyer,« siger Antje Backhaus i pressemeddelelsen fra Københavns Universitet.

Læs også:

Danskere finder vand i Indien med besynderlig helikopter-teknologi

80’ernes sult i Afrika kan skyldes vores forurening

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.

lb

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.