Danske børn sover for lidt
Kilde: 
17 januar 2013

Danske børn og unge burde ligge under deres dyner nu. De sover nemlig alt for lidt. Det viser en ny stor undersøgelse fra Rockwool Fondens Forskningsenhed ifølge Dr.dk.

Faktisk er det mere end hvert tredje barn i Danmark i alderen 7 til 18 år, der får for lidt søvn. Og kigger man kun på de 7 til 9-årige får halvdelen ikke søvn nok.

Ifølge de anbefalinger, Rockwool Fondens forskningsenhed har lavet deres undersøgelse ud fra, skal et barn mellem 7 og 9 år sove mellem 10 og 11 timer. Børn mellem 10 og 11 år skal sove mellem 9 og 10 timer, de 12- til 14-årige helst skal have 9 timers søvn, mens de 15- til 17-årige mellem 8 og 9 timer.

Hvis børn og unge ikke får nok søvn, har det konsekvenser.

»Børn, der ikke får sovet nok, fungerer dårlige socialt, men de fungerer også dårligere i skolen, fordi de lærer dårligere, fortæller søvnekspert,« overlæge Søren Berg.

En af de helt store forhindringer for, at børn kommer tidligt nok i seng, er al elektronikken i børneværelset, mener han:

»Computeren skal ud, tv'et skal ud, og mobiltelefonerne skal væk, før at børn kan få den søvn, de skal have.«

Læs også på Videnskab.dk:

Kan man spare søvn op?

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.