Dansk Etnografisk Forening skal kåre bedste formidler blandt forskere
14 september 2015

KORT NYT FRA DANMARK:

Radikalisering i Grimhøj-moskeen. Fattigdomsflygtninge. Identitetsskabelse gennem forbrug. Det er de tre projekter, som Dansk Etnografisk Forening skal finde en vinder blandt til deres nye formidlingspris.

Formidlingsprisen indstiftes i år for at markere 50-års jubilæet for Dansk Etnografisk Forenings tidsskrift Jordens Folk. Den er tilegnet personer eller grupper, der har formået at skabe ”fremragende formidling, hvor etnografisk viden har været sat på spil og har berørt, provokeret og engageret modtageren”.

De tre nominerede er:

  • Signe Plambech, der forsker i Global Regulering ved Dansk Institut for Internationale Studier. Hun har blandt andet gjort sig bemærket i alt fra videnskabelige artikler i fagtidsskrifter til baggundsartikler om aktuelle emner i Information og Politiken - senest i forbindelse med de livsfarlige sejladser over Middelhavet fra Libyen til Italien.
 Hun fortæller om sin forskning i sex-handlede afrikanske kvinder på Videnskab.dk.
  • Inger Sjørslev, lektor ved Institut for Antropologi, Københavns Universitet. Hun indstilles, fordi hun formidler på et højt og inspirerende niveau til ikke-fagfæller, fx i det filosoferende værk ’Ting’ fra 2013 samt i artikler i Weekendavisen; fordi hun formidler på en fornyende og tænkevækkende måde til fagfæller/studerende. Et uddrag af bogen, Sådan former ting mennesker, er bragt på Videnskab.dk.
  • Christian Suhr, adjunkt på Afdeling for Antropologi, Aarhus Universitet. På baggrund af feltarbejde i Gellerup har Christian involveret sig i den offentlige debat, hvor han har været med til at præge både offentlighedens og den politiske indsigt i, hvad der foregår i miljøet omkring den meget omtalte Grimhøj-moské i Aarhus.

Læs også:

Sex-handlede vender hjem til store forventninger

Sådan former ting mennesker

Derfor sætter folk livet på spil for at krydse Middelhavet

Forsker: Moskéer fremmer integrationen

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.
ams

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.