Danmarks Grundforskningsfond investerer stort i talentfulde forskeres drømmeprojekter
06 februar 2012

Danmarks Grundforskningsfond investerer 585 millioner kroner i 11 nye såkaldte ’Centers of Excellence’ ud fra en forventning om, at det kan føre til nye og banebrydende resultater, hvis man lader de bedste forskere fordybe sig i de spørgsmål, de er mest optagede eller ud-fordrede af.

De nye centre vil blive oprettet for en 6-årig periode med mulighed for forlængelse i yderligere fire år, forudsat de gennemgår en succesfuld midtvejsevaluering.

»Det er fondens filosofi, at man med store, fleksible og langsigtede bevillinger til fremragende forskere, som vi viser stor tillid, skaber kreative og stærke forskningsmiljøer og dermed muligheden for at nå banebrydende resultater og nye gennembrud,« siger Klaus Bock, der er formand for fondens bestyrelse.

Ifølge en pressemeddelelse har Danmarks Grundforskningsfond ind til videre besluttet at indlede kontraktforhandlinger med følgende forskere:

Christine Stabell Benn, Statens Seruminstitut til Center for non-specific effects of health interventions (CENSEI). Fonden er indstillet på at bevillige op til 58 mio. kr.

Jørgen Christensen-Dalsgaard, Aarhus Universitet til Stellar Astrophysics Center: Research on the Sun, stars and extra-solar planets (SAC) Fonden er indstillet på at bevillige op til 55 mio. kr.

Henrik Clausen, Københavns Universitet til Copenhagen Center for Glycomics (CCG). Fonden er indstillet på at bevillige op till 62 mio. kr.

Bo Elberling, Københavns Universitet, til Center for Permafrost Dynamics in Greenland (CENPERM) Fonden er indstillet på at bevillige op til 60 mio. kr.

Barbara Halkier, Københavns Universitet, til Center for Dynamic Molecular Interactions Fonden er indstillet på at bevillige op til 49 mio. kr. 

Antti-Pekka Jauho, Danmarks Tekniske Universitet, til Center for Nanostruc-tured Graphene (Holey Graphene). Fonden er indstillet på at bevillige op til 54 mio. kr.

Bo Barker Jørgensen, Aarhus Universitet, til Center for Geomicrobiology (CfG). Fonden er indstillet på at bevillige op til 59 mio. kr.

David Lando, Copenhagen Business School, til Friction-finance Research Initi-ative Copenhagen (FRIC). Fonden er indstillet på at bevillige op til 48 mio. kr. 

Mikael Rask Madsen, Københavns Universitet til Center for International Courts (CIC). Fonden er indstillet på at bevillige op til 42 mio. kr.
Charles Marcus, Københavns Universitet, til Center for Quantum Devices (QDev) Fonden er indstillet på at bevillige op til 61 mio. kr.

Lars Boje Mortensen, Syddansk Universitet, til Literary Interfaces of Medieval European So-cieties (LIMES). Fonden er indstillet på at bevillige op til 37 mio. kr.

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.