Danmark kan øge biomasseproduktionen med 200 %
28 juni 2012

Industrien efterspørger mere biomasse, end vi kan producere i Danmark i dag. Der er nemlig interesse for at etablere en bioraffineaderisektor i Danmark, som kan erstatte oligebaserede produkter med grønne alternativer.

Forskere fra Københavns Universitet og Aarhus Universitet har dog fundet nogle løsninger. De offentliggør i dag en rapport, som viser, hvordan vi kan øge biomasseproduktionen med over 200 procent og samtidig forbedre miljøet. Forskerne kalder rapporten for 

'10 millioner tons-planen', og planen viser, hvordan vi kan øge den danske produktion af biomasse fra land- og skovbrug med 10 millioner tons årligt, uden at det går ud over den nuværende foder- og fødevareproduktion.

 

Planen viser samtidig, hvordan vi kan reducere miljøbelastningen markant i forhold til i dag:

»Det lyder for godt til at være sandt. Men det er helt realistisk. Ved at sætte ind på en række områder kan vi i praksis fordoble planteproduktionen og forbedre udnyttelsen af eksisterende ressourcer, så der både er nok til fødevare- og foderproduktionen samtidig med, at vi kan producere 10 millioner tons ekstra biomasse i 2020,« siger seniorrådgiver på Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet ved Københavns Universitet, Morten Gylling.

 

 

 

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.