D-vitamin giver måske lavere risiko for infektioner på hospitalet
Kilde: 
29 november 2013

KORT NYT FRA UDLANDET:

Ny forskning tyder på, at man måske har lavere risiko for at få infektioner på hospitalet, hvis man har et højt niveau af D-vitamin i blodet.

Det skriver Medpage Today.

I en undersøgelse har amerikanske forskere målt patienternes indhold af D-vitaminer i blodet inden en fedmeoperation – en såkaldt gastrisk bypass-operation.

Da de sammenlignede patienterne efter operationen, fandt de en sammenhæng mellem niveauet af D-vitaminer (af typen 25-hydroxyvitamin) i blodet før operationen og risikoen for infektioner efter operationen, skriver Medpage Today.

De patienter, som inden operationen havde et laverede i D-vitamin-niveau end 30 nanogram per milliliter i blodet, havde ifølge undersøgelsen tre gange så høj risiko for hospitalserhvervede infektioner som personer med et D-vitaminniveau, som lå på 30 nanogram per milliliter eller derover, skriver Medpage Today.

Ifølge Medpage Today har både det amerikanske U.S. Preventive Services Task Force og Institute of Medicine dog begge oplyst, at det ikke er nødvendigt med D-vitamintilskud, inden en operation.

I den videnskabelige artikel, som er publiceret i JAMA Surgery skriver forskerne da også, at der er behov for flere studier på området, før man kan fastslå, om det virkelig er en fordel at have et optimalt D-vitaminniveau i blodet i forhold til at undgå hospitalserhvervede infektioner.

Læs også:

Videnskab.dk's tema om D-vitaminer

Mangel på D-vitamin øger risikoen for diabetes

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.

lb

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.