Computerspil kan øge risikoen for Alzheimers
21 maj 2015

KORT NYT FRA UDLANDET

Mange forældre finder det sikkert mere eller mindre hjernedødt, når deres børn bruger hele dagen foran en computer. Spild af tid? Måske. Men hjernedødt kan man ikke kalde det. Ny forskning viser nemlig, at computerspillene ændrer måden, din hjerne fungerer på, når du skal finde vej.

Det kan være forbundet med en øget risiko for at udvikle Alzheimers, skriver scienceworldreport.com.

»Mennesker, der bruger en masse tid på at spille videospil, kan have reduceret hippocampal integritet. Det er forbundet med en øget risiko for neurologiske lidelser, såsom Alzheimers sygdom,« siger Gregory West, der er hovedforfatter til det nye studie.

I stedet for at bruge den rummelige hukommelse, som er bundet op på hjernens hippocampus, bruger computerspillere nemlig navigationsstrategier, der er afhængige af hjernens belønningssystemer, hjernens caudatkerne.

Studiet er lavet på en gruppe voksne mennesker, der hver bruger mindst seks timer ugentligt foran en computerskærm, og det bekræfter tidligere forskning på området, som på den positive side har vist, at action-videospil er med til at forbedre spillernes visuelle opmærksomhedsevner markant.

Forbindelsen til en potentiel udvikling af Alzheimers er dog ny viden. 

Studiet er publiceret i Proceedings of the Royal Society B.

Læs også:

Forvirring blandt forskere? Computerspils konsekvenser fremstilles vidt forskelligt

Træn dig til et bedre syn med computerspil

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.

sbv

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.