Chokolade er – måske - godt for hjertet
Kilde: 
16 juni 2015

KORT NYT FRA UDLANDET:

Et nyt studie, som har gennemgået otte tidligere studier af chokolades indvirkning på hjertet, antyder, at det at spise chokolade kan have positive indvirkninger på vores hjertemæssige helbred. Det skriver Livescience.com.

Undersøgelsen peger blandt andet på, at folk, der spiste chokolade jævnligt, har 11 procent lavere risiko for at udvikle hjertekarsygdomme og 23 procent mindre risiko for at opleve et slagtilfælde, når man sammenligner med folk, der ikke spiser chokolade.

Men forskerne bag studiet er forsigtige med at sige noget om, præcis hvilke stoffer, som skaber disse positive effekter. Ét bud er chokoladens indhold af flavanoider, som er gode for kolesteroltallet og blodtrykket. Flavanoid findes i mange planter - herunder kakao.

Forskerne peger dog selv på, at mange af forsøgspersonerne i det otte undersøgte studier, fik deres chokolade i gennem lys mælkechokolade, hvor indholdet af flavanoider er markant lavere end i for eksempel mørk chokolade.

I studiet påpeger forskerne, at der kan være tale om en 'omvendt kausalitet' altså at folk, som ved, at de er i risiko for at få hjertekarsygdomme, undgår chokolade, og at sunde og raske mennesker derfor spiser mere chokolade. Hvis dét er tilfældet, er det altså ikke nødvendigvis chokoladen, der har de positive effekter på hjertet.

Studiet er publiceret i tidsskriftet Heart.

Læs også:

Fup-forsker: Jeg snød millioner til at tro, at chokolade slanker

Skål for vin, chokolade og et langt liv med et godt helbred

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.
mft

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.