Campylobacter er den fødevarebakterie, flest bliver syge af
13 november 2014

KORT NYT FRA DANMARK:
For første gang i Danmark har forskere ved DTU Fødevareinstituttet sammen med kolleger fra Statens Serum Institut beregnet den reelle sygdomsbyrde fra infektioner forårsaget af fødevarebåren salmonella, campylobacter og verotoksinproducerende escherichia coli (VTEC).Og det er campylobacter, som er det største problem i Danmark.

Det skriver DTU Fødevareinstituttet i en pressemeddelelse.

Forskerne har i udregningerne korrigeret for underrapportering og underdiagnosticering, og har derved fået tal på hvor mange mennesker, der faktisk bliver syge af de tre bakterier.

»Vores beregninger giver myndighederne sammenlignelige og dermed bedre mål for den samfundsmæssige betydning af forskellige sygdomme. Resultaterne kan understøtte beslutninger om, hvor der bedst kan sættes ind, for at så få som muligt bliver syge af den mad, de spiser,« siger seniorforsker Sara Pires fra DTU Fødevareinstituttet.

Undersøgelsen bygger på overvågningsdata fra 2012.

Læs også:

Overraskende fund: Bakterier i kvinders vagina laver antibiotika

Forbrugerne må punge ud, hvis den farlige MRSA-bakterie skal udryddes

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.
ibp

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.