Broccoli og blomkål kan hjælpe på autisme
Kilde: 
15 oktober 2014

KORT NYT FRA UDLANDET:

Broccoli, blomkål og spinat indeholder et stof, der muligvis kan hjælpe mennesker med autisme. Det skriver The Telegraph.

I et nyt studie fik 44 unge mænd en daglig koncentreret dosis af stoffet sulforafan, som er det stof, der giver broccoli sin karakteristike bitre smag. Af de 40, der meldte tilbage, scorede de 26 signifikant højere på adfærdstests end dem, der havde fået en placebo. Studiet er publiceret i tidsskriftet PNAS.

»Jeg har fået at vide, at det er første gang, der er blevet set en statistisk forbedring på den sociale responsskala for medicin mod lidelser på autismespektret,« siger Andrew Zimmerman, professor i pædiatrisk neurologi og medforfatter til artiklen til The Telegraph.

Andrew Zimmerman understreger samtidig, at ikke alle oplevede de positive effekter ved sulforafan.

»Det er vigtigt at huske, at ikke alle oplevede forbedringer - omtrent en tredjedel havde ingen forbedring - og studiet må gentages med en større gruppe af voksne og børn, hvilket er noget, vi håber, vi snart kan organisere,« siger han til The Telegraph.

Læs også:

Drenge med autisme lå i en livmoder med mange hormoner

Store babyer har større risiko for at udvikle autisme

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.

on

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.