Britisk forsker: ”Den lille istid” kan komme igen
Kilde: 
04 december 2013

KORT NYT FRA UDLANDET:

Solaktiviteten er faldende og ifølge en britisk forsker giver det en 25 procents chance for at solen bliver lige så svag som under ”den lille istid” for 400 år siden. Det skriver Forskning.no.

For omkring 400 år siden blev jorden ramt af en 70 år lang periode med lange, hårde vintre, hvor man kunne gå til Sverige. Ifølge en britisk forsker ved navn Mike Lockwood kan en sådan periode komme igen i løbet af de næste år.

Det siger han på baggrund af en ny analyse af solens cyklusser baseret på en række forskningsartikler publiceret de senere år.

Solens cyklusser har dog været vanskelige at forudse igennem tiden, men alligevel er der flere forskere, som er enige med Mike Lockwood i hans påstand. Heriblandt Pål Brekke, der er en af Norges førende solforskere.

»Nu er der flere og flere, der er enige om det. Der er publiceret mange rapporter, som analyserer solen med forskellige metoder, og man ser de samme ændringer, så der er vældigt meget, der tyder på, at noget er ved at ske,« siger han til Forskning.no.

Læs også:

Solen er igen plettet

Hvornår kommer den næste istid?

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.

ams

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.