Børns mareridt kan måske forudsige psykoser senere i livet
19 maj 2015

KORT NYT FRA UDLANDET

Børn der har vedholdende mareridt har ifølge et nyt studie øget risiko for at blive ramt af psykiske problemer i de sene teenageår. Det skriver University of Warwick i en pressemeddelelse.

Et nyt studie viser nemlig, at der er en sammenhæng mellem vedholdende mareridt hos børn helt op til 12-års alderen og psykotiske oplevelser når barnet er 18 år.

»Tilstedeværelsen af angst og depressive symptomer hos børn med søvnforstyrrelser kan potentielt forklare resultaterne. At have været udsat for stressende begivenheder er også forbundet med både udvikling af mareridt og psykotiske symptomer i den sene barndom og kan være vigtig,« siger hovedforfatter Andrew Thompson, der er professor ved Warwick Medical School, i pressemeddelelsen.

Studiet omfatter i alt 4.060 børn. Næsten 25 procent af børnene havde som 12-årige haft mareridt i løbet af de seneste 6 måneder. Og små 8 procent oplevede psykotiske symptomer.

Risikoen for at opleve psykiske problemer var dobbelt så stor hos børnene, der tidligere havde oplevet mareridt.

Det nye studie er publiceret i tidsskriftet British Journal of Psychiatry.

Læs også:

Hvad er mareridt, og hvorfor får vi dem?

Blinde har flere mareridt end seende

Drømme gør os sårbare og angste

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.

josa

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.