Batterikapacitet kan 100-dobles
Kilde: 
12 januar 2012

Amerikanske forskere ved IBM's laboratorier i Californien og Schweiz har fundet et nyt materiale, som teoretisk set kan hundreddoble kapaciteten i et lithiumbatteri. Det skriver New Scientist.

Det har været småt med fremskridt, når det gælder bedre og lettere batterier til elbiler. Men nu er der måske godt nyt på vej. Det er udviklingen af nye materialer til de såkaldte lithium-luft-batterier, som skaber forhåbningerne.

I modsætning til traditionelle lithium-ion-batterier, som bruger et metaloxid til den positive elektrode, så bruger lithium-luft-batterierne kulstof, som reagerer med luften. Energitætheden kan teoretisk blive helt op til 12 kWh per kilo, men i praksis vil den dog ligge omkring 1,7 kWh per kilo. Til sammenligning har et lithiumion-batteri i dag en kapacitet på mellem 100 og 250 Wh.

Ved at bruge kulstof bliver batteriet også langt lettere end traditionelle lithiumbatterier, hvilket er interessant for bilindustrien, da dagens lithium-ion-batterier både er tunge og har relativt lav kapacitet.

Læs også: Ny teknologi giver mobilens batteri længere levetid

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.