Batman kan flyve, men lander som Splatman
Kilde: 
11 juli 2012

I filmen Batman Begins springer Christian Bale i Batman skikkelse ud fra høje bygninger, og lader sig svæve gennem luften ved hjælp af en bred, sort kappe, der bliv stiv, når luft strømmer igennem den.

Ha! Et filmtrick, tænker du nok. Selvom du nok har ret, har fire fysikstuderende på University of Leicester bevist, at det faktisk kan lade sig gøre at flyve som Batman gør det. Det skriver BBC.

De fire fysikstuderende undersøgte ved hjælp af formler, hvor godt et transportmiddel Batmans 4,69 meter brede kappe ville være. 

Deres undersøgelser viste, at Batman kunne svæve 350 meter, hvis han hoppede ud fra bygning, der var 150 meter høj. Til gengæld ville hans fart nå over 80 kilometer i timen, så landingen ville ikke blive for køn. 

»Han ville højst sandsynligt ende med at blive en smule splattet,« konstaterer den ene af de fire studerende, David Marshall.

Deres konklusion er, at det ikke er en særlig sikker måde at rejse på, men med en lidt større kappe - cirka samme størrelse som en kitesurfers drage - ville det faktisk kunne lade sig gøre, at svæve sikkert.

Teknikken Batman bruger, er ikke ulig den basejumpere bruger til at svæve i deres wingsuits.

De fire Batmannørders rapport kan læses her.

Læs også: 9/11 har gjort Batman impotent

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.