Batman får dig til at præstere bedre
Kilde: 
21 september 2012

Hvis du ikke er fan er superhelte, er det måske på tide at blive det. Batman og Spiderman har nemlig en positiv indflydelse på unge mænds opfattelse af deres krop, skriver forskning.no.

Superhelte giver ikke bare unge mænd følelsen af at være lidt stærkere - de bliver det faktisk også i virkeligheden, konkluderer en amerikansk undersøgelse publiceret i tidsskriftet Journal of Experimental Social Psychology.

Resultaterne tyder på, at hvis en mand føler en forbindelse til en superhelt, beskytter det ham fra de negative følelser, fokus på den perfekte krop kan medføre. Og hvad mere er, præsterer mænd med hang til superhelte bedre i fysiske tests.

Idoldyrkelse er dog ikke kun for mænd.

»Både mænd og kvinder kan have stærke relationer til idoler. Men der kan være forskel på, hvilken type mænd og kvinder er tiltrukket af,« udtaler Ariana Young, ph.d.-studerende ved University of Buffalo i New York, og forfatter til studiet.

Hun siger, at kvinder typisk er mere interesseret i skuespillere og musikere, mens mænd er tiltrukket mere af fiktive karakterer, ligesom superhelte, og sportsfolk.

»Vi ved fra tidligere forskning i vores laboratorium, at identifikation med ​​disse typer positivt kan påvirke, hvordan vi føler,« siger Young.

Ud over en fysiske test, blev deltagerne spurgt om, hvor tilfredse de var med deres krop.

98 mænd deltog i undersøgelsen. 

 

Læs også på Videnskab.dk

Fantasyfilmens fem centrale typer - fra Batman til Benjamin Button

9/11 har gjort Batman impotent

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.