Bæ afslører pingvinernes antal
Kilde: 
16 april 2012

Når en kejserpingvin går på toilettet, foregår det direkte på den hvide is. Når en hel kejserpingvinekoloni går på toilettet er det dømt til at sætte et stort, brunt spor. Det spor kan ses fra rummet. Nu har britiske forskere fundet fremt til antallet af kejserpingvinkolonier ved at finde de brune pletter på satellitbilleder af Antarktis. Det skriver BBC Science.

Satellitbilleder afslørede 44 kolonier, deraf syv hidtil ukendte. Ved at kigge på højopløsningsbilleder af kolonier har forskerne kunnet estimere det samlede antal af kejserpingviner. Forskerne anslår, at der er cirka 595.000 kejserpingviner på Antarktis. Det er næsten dobbelt så mange, som tidligere estimater på 270.000-350.000 kejserpingviner.

Den nye metode til at tælle pingviner skal bruges til at overvåge antallet af pingviner, mens deres levevilkår ændres i takt med klimaforandringerne.

Forskernes resultat er offentliggjort i tidsskriftet PLoS ONE.

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.