Australske forskere: Homøopati har ingen effekt
Kilde: 
12 marts 2015

KORT NYT FRA UDLANDET

Idéen om at man kan behandle symptomer med en lille dosis af et stof, som i store doser selv ville genere de samme symptomer, har eksisteret i mange år. Denne alternative behandlingsform kaldes homøopati og dets effektivitet er blevet undersøgt af australske forskere, som i deres rapport konkluderer, at behandlingen slet ikke virker. Det skriver theguardian.com.

Undersøgelsen blev udført af forskere fra den australske sundhedsmyndighed National Heatlh and Medical Research Council (NHMRC) og derefter gennemgået af et uafhængigt privat firma. Forskerne gennemgik 225 studier og undersøgelser om effektiviteten af homøopati, og det er ud fra denne gennemgang, at NHMRC konkluderer, at homøopati ikke har nogen gavnlig sundhedsmæssig effekt.

»Baseret på vores vurderinger af beviserne for effektiviteten af homøopati, konkluderer vi, at der ikke findes nogle sundhedsmæssige tilstande, hvor der er bevis for, at homøopati er effektiv i sin behandling. Mennesker, der er under homøopatisk behandling, kan sætte deres helbred på spil, hvis de vælger behandling fra, som er bevist værende sikker og effektiv,« konkluderer rapporten ifølge theguardian.com.

Da der ifølge forskerne vil være en masse mennesker, der ikke vil reagere på rapporten, håber de dog på, at myndigheder og autoriteter vil reagere i stedet.

»Jeg håber, at rapportens resultater vil få blandt andet forsikringsselskaber til at droppe rabatten på homøopatisk behandling og apoteker til at fjerne homøopatiske præparater fra hylderne,« udtaler formanden for NHMRCs Homøopati-komité, professor Paul Glasziou, til theguardian.com.

Rapporten ligger på National Heatlh and Medical Research Council (NHMRC)s hjemmeside.

Læs også:

Er effekten af alternativ behandling ren placebo?

Brugere af alternativ behandling: Det kan ikke skade at prøve

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.

rs

 

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.