Astronaut-tvillinger skal afsløre vægtløshedens gåder
Kilde: 
13 august 2013

Skal man måle effekten af tyngdekraft på et menneske, ville den optimale situation være, at man kunne teste forsøgspersonen på jorden og i rummet på samme tid, skriver ing.dk.

Det scenarie giver sig selv at være umuligt, men Nasa kommer tæt på med et nyt projekt, der benytter to genetisk ens tvillingebrødre, én på Den Internationale Rumstation og én på Jorden.

Forskerne er på udkig efter de genetiske forskelle, som enæggede tvillinger kan udvikle, fordi den ene svæver i vægtløshed i kredsløb om jorden i et år.

»Det bliver en slags første rejse ind i de genetiske aspekter af rumflyvning,« siger John Charles, chefforsker på Johnson Space Center i Houston, om projektet til nyhedsbureauet Reuters.

Astronaut Mark Kelly, der tidligere har ledet fire missioner, herunder på rumfærgen Endeavour, skal blive på jorden og testes. Hans bror Scott Kelly skal testes undervejs på den årelange mission på Den Internationale Rumstation, der vil blive den længste enkelt-mission, som Nasa nogensinde har sendt en astronaut ud på.

LÆS OGSÅ: Vægtløshed er en unik følelse

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.