Astrofysiker: Ormehuller er oplagte tidsmaskiner
Kilde: 
26 august 2013

De er utallige science-fiction-film, som beskriver tidsrejser på meget utrolig vis, men følge Albert Einsteins relativitetsteori, der forklarer, hvordan tyngdekraften virker i universet, så er tidsrejser ikke bare noget fra filmens lærred, og det er de heller ikke ifølge et nyt studie. Det skriver Livescience.

At rejse frem i tiden er ikke så kontroversielt, ifølge Einsteins teori, og faktisk er det også lykkedes forskere at sende små partikler kaldet muoner, frem i tiden ved at påvirke tyngdekraften omkring dem. Det betyder dog ikke, at man kan sende mennesker frem i tiden inden for den nærmeste… fremtid.

Ifølge Astrofysiker Eric W. Davis ved Austin University i USA, der er aktuel med et nyt studie i tidsskriftet Journal of the British Interplanetary Society, er det dog muligt at rejse frem og tilbage i tiden, hvis man benytter sig af et ormehul.

»Det er muligt at rejse til fremtiden eller til fortiden igennem et ormehul,« siger Eric W. Davis til LiveScience.

En af Eric W. Davis’ pointer er, at et ormehul vil være i stand til at sende et fly fra A til B hurtigere end lyset. Det vil ikke rejse hurtigere end lysets hastighed, men det vil tage en genvej og på den måde nå frem før.

Læs også på Videnskab.dk:

/AMS

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.