Araknofober overdriver edderkoppers størrelse
Kilde: 
25 februar 2014

KORT NYT FRA UDLANDET:

Forskere fra Ohio State University har påvist, at mennesker, der er angste for edderkopper, ser dem større, end de er i virkeligheden. Studiet er publiceret i tidsskriftet Journal Of Anxiety Disorders. Det skriver the Guardian.com

Forskerne brugte 57 forsøgspersoner, der alle var angste for edderkopper. Hver forsøgsperson skulle røre en tarantel, der befandt sig i en åben glastank, med en pind og på den måde guide den rundt i tanken i to minutter.

Derefter skulle forsøgspersonen gøre det samme bare med en mindre pind. Til sidst skulle vedkommende estimere tarantellens størrelse ved at tegne længden fra forben til bagben.

Forskerne fik også forsøgspersonerne til at udfylde et spørgeskema for at måle, i hvor høj grad hver enkelt forsøgsperson var angst for edderkopper.

Det viste sig, at der var en klar sammenhæng mellem, hvor angste forsøgspersonerne var, og hvor store de vurderede tarantellen til at være.   

Læs også:

Musik virker mod stress og angst

Grufuldt forsøg: Hjerneskanning med fugleedderkop ombord

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.

aa

 

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.